Faber soovitab USA võlakirju

Romet Kreek 07. juuni 2006, 00:00

Tuntud Aasia trendivastane investor suudab jätkuvalt üllatada. Marc Faber kirjutas, et üleilmne aktsiaturgude langus mais vihjab globaalse majanduskasvu aeglustumisele. Järgneva 3 kuu jooksul peaks parimat teenimisvõimalust pakkuma USA valitsuse võlakirjad ja dollar.

"Ma soovitan kõigile oma lugejatele osta üks 30aastane USA valitsuse võlakiri, raamida see ära ja panna see elutoa seinale rippuma," kirjutas Marc Faber oma turuülevaates. "Siis on teil hea oma lastelastele jutustada, kuidas USA dollar ja valitsuse võlakirjad muutusid väärtusetuteks." Kolme kuu perspektiivis soovitab Faber osta USA valitsuse võlakirju ja dollarit - mitte selleks, et nendest tapeeti seina panna. Nimelt peaksid need tootluselt ületama aktsiaturge.

Marc Faberit ei üllataks, kui me näeks hiljutistel kuumadel turgudel nagu India, Venemaa, Ladina-Ameerika või tööstuslike toorainete nagu vase osas veel 30protsendist kukkumist. Ta ei soovita nendele turgudele, eriti aga India börsile tagasipöördumist enne oktoobrit.

USA aktsiate osas on ostusurve kahanenud ja müügisurve kogunud tuure. USA aktsiaturg näib olevat kukkumise ajale võlgu. Pärast 2002. aasta oktoobrit pole S&P 500 indeksi näol USA aktsiaturul olnud vähemalt 10protsendist kukkumist. Ajaliselt on need 1318 päeva ajaloos pikkuselt kolmas periood, mil aktsiaturg on korrektsioonita hakkama saanud.

Aktsiate osas on ta lühiajaliselt positiivselt meelestatud Lähis-Ida börside suhtes, kus kukkumine on olnud suurim ning aktsiad võiksid lähinädalatel tõusta veel 20-30 protsenti. Kuid ka nendel turgudel on uutele tippudele tõus siiski välistatud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing