Pärnu PM: Pärnu linnajuhid suurendasid tasu vastutuse eest nõukogudes

07. juuni 2006, 08:18

Pärnu linnavalitsus otsustas suurendada linnale kuuluvate ettevõtete nõukogude juhtide ja liikmete igakuiseid tasusid.

Aasta tagasi kärpis Res Publicasse kuuluva Ahti Kõo juhitud linnavalitsus linna osalusega äriühingute nõukogu liikmete tasusid, leides, et täitevvõim kasutab neid volikogu liikmete mõjutusvahendina. Esmaspäeval haaras keskerakondlase Mart Viisitamme juhitud linnavalitsus rahvaesindajad taas kindlasse haardesse, tõstes Estonia, Sõpruse, Pärnu Vee ja Pärnu Haigla nõukogu liikmete tasusid, kirjutab Pärnu Postimees.

Kuigi taastusravikeskuse Sõprus nõukogu liikmed teenisid enne Kõo linnavalitsuse otsust üle 5000 krooni ja nõukogu esimees 8000 krooni kuus, ei vastuta nad ettevõtte ligi kolme miljoni krooni suuruse kahjumi eest.

Linnavalitsusele meeldib karistada hoopis Eino-Jüri Laarmanni suguseid isepäiseid rahvaesindajaid, kes jäetakse ilma nii äriühingu nõukogu kui komisjoni esimehe tasust.

Pärnu linnapea Mart Viisitamme sissetulek suureneb 4400 ja abilinnapea Mart Alliku sissetulek ligi 3000 krooni võrra kuus, sest linnapea hinnangul vajavad pühendumine tööle linna osalusega ettevõtete nõukogudes ja selle tööga seotud vastutus senisest suuremat hüvitamist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing