Rongireisijate arv kasvas 14 protsenti

07. juuni 2006, 13:32

Edelaraudtee teatel kasutas mais riigisisestel marsruutidel sõitvaid diiselronge 167 394 reisijat, mida on 14% enam kui möödunud aastal samal ajal.

„Reisijate arvu tõus on hoogustunud,” ütles Edelaraudtee Aktsiaseltsi reisijateveo juht Annemari Oherd. „Kui varasematel aastatel tuli reisijaid rongidesse kevaditi juurde peamiselt tänu suvituspiirkondadesse sõitmise sagenemisele, siis sedakorda ei ole see suundumus nii selge. Kasvanud on reisijate arv kõigil marsruutidel. Kahtlemata on siin oma osa varasemate aastatega võrreldes paranenud sõidukiirustel.

Oluliselt on kasvanud reisijate hulk kiirrongides, võrreldes eelmise aasta maikuuga on Tallinna ja Tartu vahel sõitnud reisijaid üle 70% enam ning võrreldes aprillikuuga ligi viiendiku võrra rohkem. Mai lõpul käima hakanud reedesed ja pühapäevased lisareisid ei jõudnud maikuu tulemusi oluliselt mõjutada, kumbki reis oli käigus ühe korra ja esimesel reisil oli mõlemas rongis sadakond reisijat. ”

Liinidest oli mais populaarseim Tallinn-Türi-Viljandi, kasutajaid 64 688, järgnesid Tallinn-Tartu, kasutajaid 29 258; Tallinn-Rapla kasutajaid 19 551; Tallinn-Tapa-Narva, kasutajaid 14 884.Tallinn-Valga liinil oli 14 616 reisijat, Tallinn-Pärnu 14 025 ning Tartu-Valga ja Tartu-Orava liinidel sõitis maikuus 10 372 reisijat.

Aasta algusest on Edelaraudtee AS ronge kasutanud pea 708 tuhat reisijat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing