PM: EAS avab esindused Aasias ja USAs

08. juuni 2006, 08:01

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS), kel seni on esindused vaid Euroopas, otsustas avada välisesindused ka USAs, Hiinas, Jaapanis ja Ukrainas.

See peaks Eesti ettevõtjate mineku välisturule palju lihtsamaks muutma, sest Hiina või Jaapani ärikeskkonda tundmata ning keelt oskamata on eestlastel raske Aasias oma ärisidemeid või tegevust laiendada, kirjutab Postimees.

Reisieksperdi juhatuse esimees Sven Lõokene märkis, et nende firma astub samme Jaapani turul läbilöömiseks, mistõttu on välisesindus oodatud. 'Jaapani ühiskond on vägagi kinnine ja suletud. Eesti ettevõtjatel on Jaapanis äri teha väga raske, sest ka kõrgetel ametikohtadel isikud ei oska inglise keelt.' Väljastpoolt tulijal on tema sõnul professionaalse abita raske hakkama saada ja nende isikuteni jõuda.

EASi nõukogu juht Olev Raju tunnistas, et otsus luua uued välisesindused on kaua vindunud protsessi lõpplahendus.

'Hea, et mai lõpus sai see otsus tehtud. Ning et esindused avatakse just nendes riikides, mis ettevõtjaid kõige enam huvitavad,' rõhutas Raju.

Valiku tegemisel lähtuti Raju sõnul sellest, millise riigi vastu majandusringkondadel kõige suurem huvi on. 'Selge ju, et need on Ukraina, Hiina, Jaapan, USA,' märkis Raju, kelle sõnul pole nende riikide valikut vaja isegi kommenteerida.

Kui ettevõtted on ise kindlalt jalad maha saanud, nagu näiteks Soomes, siis pole Raju sõnul esindust enam nii väga tarvis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing