Barbecue-hooaeg algas mai alguses

Ketlin Priilinn 09. juuni 2006, 00:00

Eesti Barbecue Assotsiatsiooni tegevjuhi Roland Õunapuu sõnul kannab selleaastane barbeque-(BBQ)-hooaeg üldnimetust "Viis Aastat Grillipidu". "Tänavused Eesti lihaküpsetamise karikavõistlused algasid meil 6. mail traditsiooniks saanud Narva Mai laadal Narva kindluses," selgitab Õunapuu. "Sellel võistlusel osales kümme võistkonda ja nende seas ka kolm kohalikku meeskonda, kellest tuntumad tegelased olid Ida-Viru maavanem Ago Silde ja ASi Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Mati Jostov." Õunapuu sõnul osutus võitjaks võistkond nimega BBQ Symphony, teise koha saavutas Smoked Pioneers ja kolmas koht läks Narva Kutseõppekeskuse võistkonnale nimega Barbecue Kolledž.

Teine etapp peeti 27. mail Tallinnas EHE Laadal Rocca al Mare vabaõhumuuseumis. Ka seal tuli võitjaks võistkond BBQ Symphony.

Sellel aastal leiab Õunapuu sõnul aset kokku viis etappi, mille käigus selgitatakse välja Eesti meister lihaküpsetamises. "Järgmised etapid toimuvad 10. juunil Põlvas Põlva TÜ tagusel platsil, 1. juulil Iisakul Vaikla Puhkekeskuses ning 12. augustil Antsla Hauka laadal, kus selgub Eesti meister," loetleb Õunapuu. "Väljaspool Eestit toimuvatest üritustest on meil plaanis osa võtta MM-võistlustest Poolas ja EMist Itaalias." Õunapuu lisab, et grillimisvõistlusi korraldab Eestis temale teadaolevalt ainult Eesti Barbecue Assotsiatsioon.

Arvi Pitelkov barbecue-võistkonnast Türi Pritsumehed kinnitab, et käesoleval aastal osaleti mai alguses ühel Narvas toimunud võistlusel. "Seal peeti kana- ja ribivoor," selgitab ta. "Kanavooru võitsime ära ning üldkokkuvõttes jäime neljandale kohale."

Pitelkov on saavutatuga rahul. Türi Pritsumehed osalesid ka viimatisel võistlusel Tallinnas Rocca al Mares. Seal saavutasid Türi Pritsumehed kokkuvõttes kuuenda koha ja kogusid 324 punkti. "Eestis püüame ikka kõigist barbecue-võistlustest osa võtta, aga rahvusvaheliste suhtes ei ole veel siiski päris kindlale otsusele jõudnud. Selleks peaks teatavasti olema varutud ikka üsna korralik eelarve, et kusagile kaugemale sõita," lisab Pitelkov.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing