MM ei too massilist tööluusi

Ralf-Martin Soe 09. juuni 2006, 00:00

"Kindlasti on neid, kes on tõelised jalgpallihuvilised ja on oma puhkuse jalgpallist sõltuvalt planeerinud," ütles Tallinna Piimatööstuse personalijuht Tiiu Sarapuu, kuid tema sõnul piima tootmine selle tõttu ära ei jää. Jalgpalli pärast haiguslehe võtmine on fiktsioon, kuid haiguslehtede kergelt saamine on küll probleem, nentis Sarapuu.

"Ei ole meil mingit muutust puhkuse võtmises või haigeks jäämises seoses jalgpalli MMiga, meil on nii suur ressursi puudus," ütles kahetuhandelise töötajaskonnaga päästeameti personali- ja siseauditiosakonna juhataja Katrin Peets. Siiski saavad kontoritöötajatest jalgpallifanaatikud puhkenurgas vutiga kursis olla, nii vaadati üheskoos olümpiamänge ning komandode mehed on nagunii ooterežiimis ja võivad sel ajal televiisorit vaadata. Muidugi ei tähenda see, et kuue minuti valmisoleku aeg tohiks venida, ütles Peets.

"See on selline naljakas koht, olen just praegu Berliini sõitmas ning ootan lennujaamas check-in'i," ütles Falck Eesti personalidirektor Eela Velström, kuigi teda ei viinud Berliini jalgpall. "Isiklikult arvan, et suuri kaadrimuutusi jalgpalli pärast pole," lisas Velström.

"Enda tunnetus ütleb, et see ei ole väga tõsiseltvõetav probleem," ütles Hansapanga personalijuht Tea Trahov. "Haigeks jäämine ei ole Hansapanga komme," lisas ta haiguslehtede kohta. Tema sõnul oleks siiski ebaõiglane töötajad sellest ilma jätta, näiteks elasid Hansapanga töötajad kõik koos ka Eesti suusatajatele kaasa. Aga raske on vahet teha, kas puhkus on planeeritud juunisse jalgpalli tõttu või muudel kaalutlustel.

"Kui Inglismaa mängib Saksamaa vastu, siis see ei tohiks küll mitte kuidagi meie tööelu mõjutada," ütles Eesti Jalgpalliliidu peasponsori Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen, kes Eesti mängude korral eraldaks küll paar konverentsiruumi nende vaatamiseks.

Hollandi kindlustusfirma on loonud spetsiaalse kindlustusliigi, et korvata jalgpalli MMi tõttu tööandjale tekkivat kahju, näiteks 2004. aasta Euroopa meistrivõistluste ajal, kui mängis Hollandi rahvuskoondis, jäi 20% töötajatest haigena koju.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing