Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Nohu nurka!
Just nii võiks öelda tänavuse üsna kõleda ja tuulise kevade ning hiliskevade kohta. Kuid vaevalt ilm on seganud inimestel korraldamast üht vabaaja lõõgastumistest - antud juhul grillimist või barbecue ahjudes küpsetamist. Selle tõestuseks on see, et kus iganes seltskonnas olla, veereb jutt tahtmatult ja sujuvalt sellele, kes ja kus ning kui palju nädalavahetusel grillis. Seda tõestab ka täna Puhkepäeva vahel ilmuv Grilli erileht.
Selles tuleb juttu, millised grilltooted valiti tänavusteks parimateks suvetoodeteks, seda neljas eri kategoorias. Veel on lehes käsitletud barbecue-võistlusteks harjutamist. Vähemalt barbecue'd austavad ja nautivad inimesed peavad seda nagu spordiks. See võib sarnaselt spordiga kujuneda üsnagi väsitavaks ning nõuab vormis olekuks enne võistlusi treenimist. Kuid barbecue-pisikusse nakatudes on sellest juba üsnagi raske loobuda, ja ega peagi.
Kokku 24-leheküljelisse väljaandesse mahub ka hulgaliselt nõuandeid ja erinevaid kogemusi, kuidas ja millega võimalikult maitsvaid roogasid küpsetada. Just roogasid, sest lisaks lihale ja lihatoodetele saab küpsetada ka magustoitusid ning just nii, nagu fantaasia lubab. Kui endal kipub fantaasiast ja ideedest puudu tulema, leiab lehest ka ülevaated mõnedest raamatutest grillimise retseptide ja nõuannetega.
Kuigi grillimise tava pole Eestis väga kaua olnud, jääb ometi mulje, et see komme on meil kõvasti kanda kinnitanud ning eestimaalased on grillimishimulised. Seega, head küpsetamist!