Trigoni aktsiafondide jaoks oli maikuu ajaloo halvim

Annika Matson 09. juuni 2006, 00:00

"Samas langesid meie fondide osakute väärtused oluliselt vähem kui riikide indeksid, sest oleme aktiivse investeerimisstiiliga, kasutame kaitsemeetodeid ning investeerime alahinnatud ettevõtetesse," ütles Trigon Capitali varahalduse osakonna juht Kristel Kivinurm-Priisalm.

Varssavi indeks Wig-20 kukkus mais 14%. Praha turg kukkus teist kuud järjest osalt kohalike stop-loss-korralduste ja langevate tagatisaktsiate müümise tõttu. Balkani piirkonnas oli suurim kaotaja Türgi (ISE 50), kus aktsiahinnad langesid eurodesse arvestatult kuuga 27,8%.

"Mai oli kogu maailma aktsiaturgudel viimaste aastate jooksul üks halvemaid kuid," lisas Kivinurm-Priisalm. Mai jooksul läks areneva Euroopa fondidest välja rekordiline 1,3 miljardit dollarit, mis on võrdne 4 protsendiga nende fondide netovaradest.

Positiivse poole pealt jätkasid Kesk- ja Ida-Euroopa majandused tugevat kasvu, kusjuures 2006. aastaks oodatud SKT kasvu määrad on ligikaudu 5%. Kasumite kasv on jätkuvalt tugev ning suhtarvud on märgatavalt alanenud.

Lähiajal ootab Trigon aktsiaturgudelt tugevust, kuid edasise korrektsiooni risk on endiselt alles. "Meie arvates on arenevad turud tervikuna ning Kesk- ja Ida-Euroopa turud ühe osana sellest haavatavad potentsiaalse toorainehindade languse ning USA ja Euroopa intressimäärade edasise tõusu poolt," lisas ta. Arvestades tugevaid fundamentaalnäitajaid (tugev SKP ja kasumite kasv) ning langevaid hinnatasemeid Kesk- ja Ida-Euroopa regioonis, peab Trigon edasist märkimisväärset langust hindades väga heaks ostumomendiks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing