Volkswagen töötab Dodge'i kontsepti kallal

Ardo Kalda 09. juuni 2006, 00:00

Automotive News Europe'i andmetel töötab Volkswagen välja väikeautot, mida hakatakse Daimler Chrysleri margi Dodge'i nime all Ameerikas ja arvatavasti ka Euroopas müüma.

Volkswageni tootmisjuht Reinhard Jung ütles Automotive News Europe'ile, et jah, tõepoolest töötatakse praegu autot välja. Jungi väitel peaks uus prototüüp olema lihtsalt pakkumine Daimler Chryslerile ja mingit kindlust selle tootmisse mineku osas ei ole. Chrysleri grupi eesmärgiks on saada mudelivalikusse väikeauto, mis Ameerika turul müüks.

Daimler Chrysleri juhatuse anonüümsust palunud liige nimetas, et Volkswageni pakkumine on mõeldav. Siiski nentis ta, et esmajärjekorras räägitakse ikkagi tehnoloogiate jagamisest.

Reinhard Jungi väitel on firmad omavahel jõudnud kokkuleppele selles, et Volkswagen Polo platvorm on liialt väike ja auto peaks suurem olema. Volkswageni pakutav sõiduk on umbes eelmise põlvkonna Jetta (Bora) suurune. Jung usub siiski, et on veel liialt vara öelda, milline auto olema saab või mis firma ja kus selle ehitab.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing