Selgusid esimesed ettevõtluse infrastruktuuri arendamise toetuse saajad 2006. aastal

09. juuni 2006, 10:28

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuses (EAS) selgusid ettevõtluse infrastruktuuri arendamise toetuse 2006. aasta esimese taotlusvooru tulemused.

Kokku esitati 31. märtsil lõppenud vooru 32 taotlust kogumahus 36 miljonit krooni. Rahastati 27 ettevõtte taotlused mahus 24,9 miljonit krooni. Põhiosas Euroopa Regionaalarengu Fondist rahastatava toetuse maksmine jätkub 2006. aastal. Järgmised taotlusvoorud on tähtaegadega 30. juuni ja 15. september. Nende voorude eelarve on kokku 57 miljonit krooni ja sellele saavad ettevõtted taotlusi esitada ainult nimetatud tähtaegadeks, järgmisse aastasse summat edasi lükata ei saa.

„Kogemus näitab eelnõustamise soodsat mõju projektidele, seetõttu soovitan huvilistel juba enne projekti esitamist kindlasti EASi poole pöörduda,” õpetab EASi tegutsevate ettevõtete divisjoni vanemkonsultant Anu-Maaja Pallok.

Infrastruktuuri investeeringute toetuse võimalust on teadvustanud erinevad ettevõtted, sõltumata tegevusalast. Projekte esitati mitmest valdkonnast: metallitööstus, ehitusmaterjalide tootmine, turism jne. Toetatud projektide investeeringutest 65% on suunatud teede ja platside rajamiseks.
Kõik toetust saanud ettevõtete projektid võib leida <#veebilehelt=http://www.eas.ee/evinfra>.

Ettevõtluse infrastruktuuri arendamise toetuse eesmärk on parandada ettevõtete tegevuskeskkonda, aidates kõrvaldada ettevõtlust takistavaid tehnilisi kitsaskohti. Taotlejaks võib olla Eestis äriregistrisse kantud väike- ja keskmise suurusega ettevõte, milles riigil või kohalikul omavalitsusel pole üle 25%list osalust, või äriregistrisse kantud FIE.

Omafinantseeringu osa on olenevalt projekti teostamise asukohast 50-75%. Minimaalne toetussumma on 100 000 ja maksimaalne 2,5 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing