ÄP 5 aastat tagasi: Raudteeskandaal jääb sügisesse

ÄP 12. juuni 2006, 00:00

Opositsiooniliider Edgar Savisaar võitis eile tänu riigikontrolör Juhan Partsi poolt riigikogule Eesti Raudtee erastamise kontrollimisest avaldatud poolikutele vastustele uue võimaluse valitsusliidu ründamiseks, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Enamikule Savisaare poolt raudtee erastamise seaduslikkuse kohta esitatud seitsmest küsimusest polnud võimalik vastata, sest tehingu kontrollimine on alles pooleli, ütles eile Parts riigikogule.

Riigikontroll lõpetab raudtee erastamistehingu kontrolli juuni lõpus või juuli alguses. Erastamisagentuur müüs Eesti Raudtee seaduslikult, kuid riskiga sattuda tulevikus kohtuvaidlustesse, ütles Parts eile riigikogus opositsiooniliidri Edgar Savisaare küsimustele vastates.

Hetkeseis: Edgar Savisaar majandus- ja kommunikatsiooni-ministrina püüab raudteed taasriigistada, kuid raudtee aktsionäride ringi kuuluv Jüri Käo, kes on ka Eesti mõjukaim äritegelane, on osutunud raskeks pähkliks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing