Väikeste raha turule ei oodata

Romet Kreek 12. juuni 2006, 00:00

Suured institutsionaalsed investorid suunavad oma raha kaitstumatesse sektoritesse.

"Institutsionaalsed investorid peavad hoidma ikkagi pea kogu oma raha aktsiates, kuid liikumine kaitstumatesse sektoritesse näib mõistlik," ütles Brown Brothers Harriman & Co portfellistrateegia direktor Brian Rauscher Bloombergile. "Jaeinvestoritele, kes plaanivad oma raha ümberpaigutamist aktsiaturule, ei soovita me seda küll hetkel teha."

Üks huvitav tähelepanek, millele USAs on palju tähelepanu juhitud: väikese turuväärtusega ettevõtete tõus on olnud suurem kui suure turuväärtusega ettevõtete oma. Ka suhtarvude põhjal on väikeettevõtete aktsiad kõrgemalt hinnatud. Päris loomulik see pole, eriti kõrgemate intresside juures.

Tuntumad indeksid, kuhu kuuluvad suure turuväärtusega ettevõtete aktsiad, ei ole suutnud luua uusi kõrgtasemeid. Küll aga on sellega hakkama saanud rohkelt väiksema turuväärtusega ettevõtteid sisaldav Wilshire 5000 indeks. See indeks tõusis 5. mail viie aasta kõrgeimale tasemele. Tipptasemelt on indeks nüüd kukkunud 6,2 protsenti, mis tähendab seda, et investorid on kaotanud umbes viie nädalaga 1,03 triljonit dollarit (12,6 triljonit krooni).

Motley Fool kirjutas, et Warren Buffett on hiljuti oma investeerimisfirma Berkshire Hathaway rahakotirauad avanud ja ostnud suure turuväärtusega ettevõtete aktsiaid. Sisseostunimekirjas olid mitmed aktsiad - Wells Fargo, American Standard, ConocoPhillips, General Electric ja UPS.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing