Ansip: BRS võiks oma puudused likvideerida

Gert D. Hankewitz 12. juuni 2006, 17:48

Peaminister Andrus Ansip ütles täna riigikogus arupärimisele vastates, et valitsusel oleks hea meel, kui BRS oma lepingu täitmise puudujäägid heastaks.

Peaminister ütles, et riik ei ole otsustanud mitte kasutada võimalust Eesti Raudtee tagasi osta. Valitsuse sammud näitavad riigi kindlat seisukohta, et lepinguga võetud kohustusi ja iseseisvas riigis kehtivaid õigusakte tuleb täita sõltumata sellest, kas tegu on kohaliku või välisinvestoriga.

Ansip märkis, et tegemist ei ole päris kindlasti taasriigistamisega. „BRS-le on saadetud küll erastamislepingu lõpetamise hoiatus, kuid riigil on heameel, kui BRS kõrvaldab osundatud rikkumised või esitab kava nende rikkumiste kõrvaldamiseks,” ütles peaminister.

Raudteeinspektsioon on õigusaktides kehtestatud nõuete täitmise kontrolli käigus AS Eesti Raudtee infrastruktuuri osas koostanud viimastel aastatel kokku 41 protokolli, millest 35 on päädinud ettekirjutusega. Nende näol on tegemist dokumentaalsete tõenditega, milles on fikseeritud konkreetsete raudtee infrastruktuurirajatiste ja hoonete tehniline seisukord. Riikliku järelevalve tegevuse käigus koostatud 41 protokollis on toodud kokku 728 puudust erinevates aspektides. Nendest puudustest 103 osutusid nii tõsiseks, et nõudsid raudteeliikluse sulgemist, informeeris peaminister Riigikogu.

Ansip vastas Riigikogu liikmete Henn Pärna, Ants Paulsi, Andres Jalaku ja Marko Mihkelsoni 3. mail esitatud arupärimisele Eesti Raudtee tagasiostmise kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing