Eestlased ostavad MMi fännikaupu loiult

Koit Brinkmann 14. juuni 2006, 00:00

Nike esindaja ASi Jalajälg tegevjuht Rainer Tops rääkis, et praegu on käimas jalgpalliteemaline reklaamikampaania, kuid kuna Nike ei ole MMi ametlik sponsor, siis ei saa reklaamides otseselt MMile viidata.

Tema sõnul moodustab üldisest müügist fännikaup pisikese osa, rõhutakse ikkagi tervele kollektsioonile ning ka vaba aja trendikaupadele.

Neljas kaupluses Adidase kaupu müüva Kolm Triipu OÜ juhatuse liige Indrek Valge tuli paar päeva tagasi Saksamaalt. Tema sõnul on sealne jalgpallipidu ikka täielik müstika: "Kui Hamburgis on 100 000 jalgpallisümboolikaga riietuses fänni, siis on see meie jaoks nagu kauge kõuekõmin."

Spordikaupade kaupluste Rademar ostujuhi Martin Juksari sõnul on võrreldes varasemate aastatega fännikaupade ostmine suurenenud ning huvi on just suurte kaubamärkide vastu. Kuid nii suurt nõudlust ikkagi veel ei ole, et tasuks eraldi seoses MMiga reklaamida, lisas ta.

"Et tuhande kuni pooleteist tuhande krooni eest näiteks Brasiilia koondise särk selga osta, selleks peab ikka kõva fänn olema. Pealegi ei ole nailonist särki sugugi mugav kanda," rääkis Juksar. Ka 1699 krooni maksvat Adidase ametlikku MMi palli on vähe ostetud. "Ega meil pole väljakuidki, kus sellise palliga mängida," märkis ta.

Tugev jalgpalliriik Hispaania on seni MMil jõudnud vaid korra poolfinaali, seda juba 56 aastat tagasi. Ukraina on finaalturniiri debütant. Kas peatreenerite duellis jääb peale 1975. aasta Euroopa parim jalgpallur Oleg Blohhin või 67aastane Luis Aragones, kelle käe all on Hispaania püsinud 30 mängu kaotuseta?

Teises tänases mängus kohtuvad kolmekordne Aasia meister Saudi Araabia ning Tuneesia. Viimase seni ainus võit on esimese Aafrika riigina võidetud mäng 1978. aasta finaalturniirilt. Saudi Araabias oli 1951. aastani jalgpall rangelt keelatud.

Poolal, kes mannetu mänguga Ecuadorile alla jäi, vaevalt teise ringi kohtumises Saksamaad võita õnnestub.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing