Google ehitab salaja Oregoni osariigi kõrbesse uut arvutuskeskust

14. juuni 2006, 15:08

Maailma suurim internetikompanii Google ehitab Oregoni osariigi kõrbesse salajast järgmise põlvkonna arvutuskeskust, kirjutab ajaleht The New York Times.

Analoogiliste arvutuskeskuste ehitamisest Washingtoni osariiki, on teatanud ka Microsoft ja Yahoo.

Google’i arutuskeskuse olemus ja ehitus on kiivalt kaitstud ärisaladus. „Ettevõtted on selle suhtes, kus nende operatsioonisüsteem asub, olnud sensitiivsed juba ajalooliselt,” möönis ajalehele Google’i operatsioonisüsteemide eest vastutav asepresident Urs Holzle.

Teada on, et juba on olemas kaks jalgpallistaadioni suurust ehitist ning Google on lubanud ehitada kolmanda, milles hakkab ilmselt olema kümneid tuhandeid odavaid protsessoreid ja kõvakettaid, mis on ühendatud tavalise takjakinnisega, mida Google kasutab selleks, et saaks komponente kergelt üksteisega asendada. Kõige tähtsam osa keskusest saab olema jahutuskompleks.

Kohalikud võimud teatavad, et ei saa ehitust kommenteerida, sest nende sõnul on nad allkirjastanud konfidentsiaalsuslepingu. Sellest, et ametliku nimetusega Project 02 taga on Google, on kirjutanud kohalik press.

Arvutuskeskus, peaks hakkama tööle veel sel aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing