Kinnisvarafond rõhub luksuskorteritele

Liis Rohtmets 15. juuni 2006, 00:00

Fondi ühe direktori Tyrone Tranmeri sõnul plaanitakse Leetu, Lätti ja Eestisse investeerida võrdselt, eriti meeleldi paigutavad nad raha pealinnadesse.

Fondile kuuluvad juba Tallinna vanalinnas WW Passaaž ning neljakorruseline büroo- ja kortermaja Pikal tänaval. Lähiajal on plaanis rajada 68 luksusliku korteriga seitsmekorruseline maja Paldiski maanteele, 300 korteriga elamu Tallinna sadama lähedale Küti tänava piirkonda ning 70 korterit või spaa-hotell Narva-Jõesuusse.

Malta kaudu tulnud kompanii peab Baltimaid soodsaks kohaks - siinne turg on noor ja paindlik, majandus heas seisus ja stabiilne ning kinnisvaranõudlus suurem kui pakkumine, on kirjas investeerimisfondi koduleheküljel.

Tehes keskmise suurusega investeeringuid, loodab fond olla edukam kohalikest arendajatest ning teistest suurematest fondidest. Investoritelt tahetakse viie aasta jooksul saada 25 miljonit eurot ehk ligikaudu 390 miljonit krooni.

Fondi rajajad on James Canning-Cooke ja Tyrone Tranmer Inglismaalt. Veidi hiljem liitus nendega Jorgen Smidt Taanist.

Tegevdirektoreid on investeerimisfirmal samuti kolm. Neist kaks, endine Pindi Kinnisvara ja kinnisvarafirmade liidu juht Janno Rokk ning USAs elav Eesti juurtega Steve Jurvetson fondi tegevusest lähemalt rääkima ei soostunud.

Konkurentidele on kõnealune investeerimisfond tundmatu. Nii Hansa Investeerimisfond ASi juhataja Mihkel Õim kui ka Arco Balti Kinnisvarafond ASi juhataja Andres Seeman väitsid, et ei tea fondi tegevusest midagi.

"Konkurentide ees meil hirmu pole," rääkis Tyrone Tranmer. "Selle asemel, et nuputada, mida konkurendid plaanivad, katsume keskenduda oma aktsionäridele. Nii kaua, kuni suudame Balti riikides arendada kinnisvara kasumiga, jääme siia."

Tema sõnul soovivad nad oma investoritele suurimat võimalikku tulu ja tahavad ehitada kvaliteetseid, hästi disainitud, praktilisi ning keskkonnasõbralikke elamuid.

Broadgate Capitali partnerid Eestis on advokaadibüroo Sorainen Law Offices, kinnisvarafirma Ober-Haus, kinnisvaranõustamisega tegelev ettevõte Re & Solution, konsultatsioonifirma Deloitte & Touche, Taani arendusfirma 2L ning pankadest SEB Eestis ja BHF Rootsis.

"Broadgate Capitali juhid on tublid tegijad, kes rõhuvad kvaliteedile ja tahavad teha midagi erilist," ütles kinnisvarafirma Ober-Haus tegevdirektor Hindrek Leppsalu. Selliseid arendajaid on tema sõnul Eestis vähe ja seega on fondil turul ruumi küll. "Iseasi, kas turg neid sellisena vastu võtab," märkis Leppsalu, viidates Broadgate'i plaanidele oma kinnisvara kõrgete hindadega müüma hakata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing