Abby Joseph Cohen: USA aktsiad on alahinnatud

15. juuni 2006, 12:32

Suur osa USA aktsiaturgude korrektsioonist on läbi ja aktsiaid on hetkel alahinnatud, ütles eile Goldman Sachsi investeerimisstrateeg Abby Joseph Cohen.

„Vaadates fundamentaalnäitajad ütleks ma, et Standard Poor`s 500 indeks tundub hetkel alahinnatud. Õiglase väärtuse kohaselt peaks indeksi tõusma aasta lõpuks 1400 punktini, mis tähendab praegu aktsiate alahinnatust umbes 12 protsenti,” tõdes Cohen Reutersi investeerimiskonverentsil.

Cohen prognoosib, et USA majanduskasv ja ettevõtete kasumikasv aeglustub, aga näitajate jätkusuutlik areng paraneb.

„USA keskpank lõpetab intressimäärade tõstmise tõenäoliselt enne aasta lõppu. Keskpank on teinud peaaegu kõik, mida ta on pidanud tegema. See, kas nad tõstavad baasintressimäära veel korra või kaks on väga tähtis lühiajalises plaanis, kuid kesk- ja pikas perspektiivis pole sel mingit tähtsust,” arvas Cohen.
Goldman Sachs arvab ise, et keskpank tõstab intresse veel korra või paar.

Cohen ei usu, et toorainete hinnad kordavad viimase kolme aasta jooksul nähtud hinnarallit ning ta eelistab eelkõige USA tehnoloogia- ja tööstussektori aktsiaid kuid ka Jaapani aktsiaturgu. „Kõige suuremad võimalused peaks olema firmadel, mis saavad kasu kaua kestvast majanduskasvust.”

USA aktsiaturud on langenud alates mai keskpaigast, kuna investorid kardavad, et tõusvad intressid ja inflatsioon rõhub riigi majanduskasvu ja see omakorda ettevõtete kasumite väljavaateid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing