Kasahhid huvituvad Ventspils Naftast

15. juuni 2006, 15:14

Kasahstani valitsus võib olla huvitatud Ventspils Naftas Läti valitsusele kuuluva 38,62% osaluse ostust, kirjutab täna majandusleht Biznes Baltija.

Läbirääkimised sellise võimaluse üle käivad, ütles Kasahstani riikliku investeerimisfondi juhatuse aseesimees ja riigi endine majandusminister Masat Kabašev Peterburis toimunud majandusfoorumil, kirjutab leht.

Kasahstan plaanib lähiajal alustada välisriikides ulatuslikku transpordiga seotud strateegiliste varade ülesostmist ning taaskäivitada oma terminaalide ehitamine mitmete riikide sadamates. Huvisfääris on nii Aserbaidøaan, Gruusia, Läti, Leedu ja Eesti.

Lätis Ventspilsis on Kasahstan ühe teraviljaterminaali juba ehitanud. Nii näib loogiline ka huvi nafta transiidiäri valdusfirma Ventspils Nafta vastu, kirjutab leht. Firma aktsiate müük on kavandatud suve lõpule.

Mai lõpus käis Lätis Kasahstani transpordi- ja sideminister Askar Mamin, et valmistada ette juulis toimuv Kasahstani presidendi Nursultan Nazarbajevi visiiti. Ventspilsi teraviljaterminaali kõrval külastas Mamin ka Ventspils Naftat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing