PM: Kolmekorruselised elamud kosusid märkamatult neljakorruseliseks

15. juuni 2006, 07:57

Kakumäel Räime tänava ja selle ümbruse eramutes elavad inimesed on pahased linnaplaneerijate peale, kes ei suuda ohjeldada kinnisvaraarendajaid.

'Enne krundi ostu 2002. aastal tutvusin detailplaneeringuga ja teadsin, et minu krundi kõrvale tulevad rannarajooni sobivad väikesed kolmekorruselised mätaskatusega majad,' pahandas Räime tänava elanik Jana Aadli. 'Praegu kerkivad aga sinna neljakorruselised suured korterelamud.'

2001. aasta juunis oli Haabersti linnaosa valitsuses Räime tänavale kavandatava nelja maja projektide ja detailplaneeringu avalik arutelu.

Siis lubasid sinna elamuid rajava firma Balterex esindajad, et majad tulevad kolmekorruselised koos osaliselt maa alla ehitatava soklikorrusega. Sellega olid ümberkaudsed elanikud üldiselt rahul. Ka veel 2002. aasta suvel oli arutelu, kus arendajad jätkuvalt kinnitasid, et esialgne projekt jääb ikka jõusse, kirjutab Postimees.

Vahepeal toimusid aga muudatused: Balterexi asemele sai arendajaks Future Arendus ning ehitajaks Müller Lahendused. Mõlema firma juhatuse liige Urmas Kuusküll sai kuulsaks sellega, et ehitas mõni aasta tagasi Kadriorus Vilmsi tänaval ehitusloaga lubatud neljakorruselisele majale ühe korruse veel peale.

Põhja-Tallinna ja Haabersti osakonna arhitekt Ivo Rebane ütles Postimehele, et linnaplaneerimise amet on mullu 21. septembril väljastanud uue ehitusloa hoonete rekonstrueerimiseks, mis lubab püstitada juba neljakorruselisi kortermaju.

'See on üks järjekordne mull, ehitus on alles pooleli, tagasitäide tegemata, seepärast tundubki maja inimestele liiga kõrge,' ütles abilinnapea Kalev Kallo eile Postimehele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing