PM: Raadi uued kortermajad vallandasid protestide tulva

15. juuni 2006, 08:07

Uudist Tartus Raadile lähitulevikus ehitada plaanitavast 20 uuest kortermajast – ühtekokku 400 korteriga – varjutavad naabrite protestid.

Ligi kuue hektari suuruse Vahi tänava ääres asuva maatüki arendaja on AS Gray Kapital, kelle tellimusel Tartu Arhitektuuribüroos valminud detailplaneeringu eskiislahendus näeb ette tosinat viiekorruselist ja kaheksat neljakorruselist kortermaja, kirjutab Tartu Postimees.

Lisaks on sellele Vahi ja Kummeli tänava vahele jäävale alale ette nähtud tankla ja kaubanduskeskus umbes 2000-ruutmeetrise pinnaga.

Andreas Henn Otsmaa, Gray Kapitali omanik, sõnas, et tema eesmärk on arendada see piirkond hästi ilusaks ja elamisväärseks. Teadlikult on kujundatud äärelinna keskkonda.

Mitmetele naabritele on elamurajooni kavandi areng mõjunud aga šokeerivalt. Eriti sel taustal, et eelmises Tartu üldplaneeringus oli see ala määratud väikeelamumaaks. Kui uus üldplaneering avalikustamisele läks, oli seesama maatükk määratud kuni kolmekorruseliste elamute maaks.

Et mullu sügisel Tartu volikogus vastu võetud üldplaneering lubas juba 3–5 korrust, jäi enamikul naabritest tähelepanuta kuni viimaste päevadeni.

Kavandatavast kortermajade rajoonist täpselt teisel pool Vahi tänavat, kuid juba Tartu valla Vahi külas elav Martin Pedak on teisteltki sinna eramu soetanud inimestelt kogunud allkirju avaldusele, kus nõutakse, et hoonete korruselisust vähendataks kolmeni.

Eile oli linnavalitsusse protestiavaldust viimas ka Kummeli tänava elanik Eda Aitsen, kes ütles, et hoonestustihedus uute kortermajade piirkonnas on üle kolme korra kõrgem kui selles piirkonnas üldiselt ja planeeritud majad on kaks korda kõrgemad naaberkruntide majadest.

Seejuures kasutavat arendaja uut annelinlikku keskkonda luues oma tunnuslauseis väärtusi vaikne ja roheline, mis on omased pigem ümbritsevale piirkonnale ja mida kortermajade asum hävitab.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing