Sideamet ei toeta Eesti Posti hinnatõusu

15. juuni 2006, 13:41

Sideamet tegi Eesti Postile ettekirjutuse siseriikliku kirja kavandatud hinnatõusu peatamiseks.

Sideamet ei toeta AS-i Eesti Post poolt augustist 2006 kavandatud kuni 33%-st siseriikliku kirja hinnatõusu. Eesti Posti poolt esitatud hinnatõusu põhjendused ei viita postiseaduses sätestatud efektiivsele teenuse osutamisele ning ei sisalda objektiivselt mõõdetavaid kriteeriume ja hinnatavaid kulusid. Samuti ei ole arvesse võetud 1. juulist k.a jõustuvat postiseadust, mille kohaselt saab Eesti Post ainuõiguse kuni 50 grammiste kirjade siseriiklikuks edastamiseks, teatas Sideamet.

Sideametile esitatud teabes oli lisaks eespool toodule ka muid küsitavusi ning vastuolusid. Sideamet on seisukohal, et 2006. aastal kavandatav siseriikliku kirjateenuse tasu muutus ei ole kooskõlas postiseaduses ja selle alusel antud õigusaktides sätestatuga, esitatud kalkulatsioonid on puudulikud ja arvesse on jäetud võtmata mitmeid olulisi tasu suurust puudutavaid asjaolusid.

„Sideamet analüüsis Eesti Posti argumente ning leidis, et kavandatav tasu muutus 2006. aastal ei ole nõuetele vastav, kuna planeeritud tasu muutmine on üles ehitatud hinnangutele ning arvestamata on jäetud mitmed olulised tegurid, sh tehtavad allahindlused ning juulikuust kehtima hakkav kuni 50 g kirjade edastamise ainuõigus“ kommenteeris Sideameti peadirektori asetäitja Kaia Kulla.“

Sideamet toetab igati ettevõtte soovi tõsta eesliinitöötajate töötasusid ja Sideameti hinnangul ei takista ettekirjutus palgatõusu läbiviimist.
Siseriikliku kirja teenus oli 2005. aastal kasumis 10,7 miljoni krooniga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing