Tegevjuhid ostsid Merko Ehituselt Telegrupi aktsiad välja

15. juuni 2006, 14:03

Täna viidi Telegrupi juhtide ja Merko Ehituse poolt lõpule Telegrupi aktsiate ostu-müügitehing, mille käigus vahetasid omanikku kokku 25784 aktsiat.

Tehingu tulemusena suurenes Kari Lorvi osalus 45%-ni, Ivo Remmelga osalus 35% ning Indrek Olkoneni poolt kontrollitav osalus 20%-ni. Juhatuse esimehe Ivo Remmelg"a sõnul oli tegemist juhtkonna poolse aktsiate ostupakkumisega, millega Merko nõustus, teatas Telegrupp.

Leedu Telecomi tütarfirma Comliet UAB ja Merko Ehitus AS ostsid kõik Telegrupi aktsiad 2002 aastal. Tänase tehingu käigus ostsid firmas töötavad ettevõtte endised omanikud taas kõik aktsiad tagasi.

Aktsiate omandamisest tulenevalt Telegrupi strateegias olulisi muudatusi ei ole plaanitud. Põhirõhk pannakse müügi suurendamisele olemasolevates valdkondades. MobileIPCentrex VoIP side arendustöö vilju loodetakse müüa eelkõige välisturgudel, kus selle vastu on tuntud elavat huvi.

Telegrupp AS müüb kvaliteetseid nõrkvoolusüsteeemide siselahendusi, tooteportfelli kuuluvad arvutivõrgu-, telefoniside-, turvasüsteemid. Alates asutamisest kasumis oleva firma 2005 aasta kõige tähelepanuväärsem projekt oli Kunstimuuseumi nõrkvoolusüsteemide peatöövõtt. 2005-2006 aastal eraldas EAS ettevõttele 8 miljonit krooni, mis investeeritakse teadus-arendustegevusse.

Firma 2005 aasta käive on 77 miljonit krooni ja puhaskasum 2 miljonit krooni. Tallinna ja Tartu kontorites töötab kokku 35 töötajat

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing