Warren Buffett tõmbub välja Rootsi aktsiatest

15. juuni 2006, 10:25

Ameerika legendaarne investor Warren Buffett on ära müünud hulga Rootsi firmade aktsiaid, kirjutab Rootsi majandusleht Dagens Industri.

Threadneedle Investment, mida kontrollib Ameriprise Financial, kus Warren Buffett on suurim omanik, on suur investor Stockholmi börsil. Nüüd on aga Threadneedle ca 600 miljoni Rootsi krooni eest aktsiaid ära müünud.

Mais müüs Threadneedle ära kõik Ericssoni aktsiad. Sõltuvalt müügi ajast võis hinnaks olla 380-445 miljonit Rootsi krooni. Veel aprilli lõpus kirjutas Dagens Industri, et Buffett on osalust Ericssonis suurendanud.

Ära on müüdud ka peaaegu kogu osalus Carnegie’s, kus see on kahanenud 1,6 protsendilt 0,2 protsendile. Kui müüdi enne langust, saadi ca 170 miljonit Rootsi krooni, kui pärast, siis 130 miljonit, rehkendab leht.

Threadneedle on müünud ka SEB aktsiaid, kuid mitte nii radikaalselt - ca 5 miljoni Rootsi krooni eest.

Pergos on aktsiaid müüdud ca 24 miljoni, Swedish Matchis 2 miljoni ja SKFis 3,2 miljoni Rootsi krooni eest.

Threadneedle on jätkuvalt osanik 16 Rootsi börsifirmas. Aktsiate väärtus on ca miljard Rootsi krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing