Õnneseen juhatab vaataja allilma

Mikk Jürjens 16. juuni 2006, 00:00

Hiljuti kobarkinos esilinastunud "Õnneseen Slevin" on üks viimaste aegade õnnestunumaid põne-vikke, mis viib vaataja New Yorgi allilma sügavustesse ning pakub huvitavaid süžeepöördeid viimaste minutiteni.

Hoolimata eestikeelsest pealkirjast, mis esmamuljel jätab laste- või noortefilmi mulje, on tegemist põneva krimidraamaga, mille on lavastanud veel küllaltki tundmatu Paul McGuigan.

Jason Smilovici käsikirjale tuginev film räägib täiesti tavalisest noormehest Slevinist, kes satub kogemata keset New Yorgi kahe suurima maffiapealiku Rabi ja Bossi verist arveteklaarimist. Poisi probleemidekoormat aitavad kasvatada ka visa politseinik, uurija Brikowski, ning kurikuulus palgamõrvar Goodkat, kelle ilmumine tähendab alati lisatööd matusekontoritele. Slevin peab ruttu ise mingi kavala plaani välja mõtlema, muidu ta sellest supist eluga ei pääse.

Näitlejateansamb-li moodustavad Hollywoodi tõelised tähed. Slevini rollis astub üles Josh Hartnett ("Black Hawk Down", "40 päeva ja 40 ööd" jpm), maffiapealikke Rabi ja Bossi kehastavad vastavalt esimese järgu staarid Sir Ben Kingsley ja Morgan Freeman, palgamõrvar Goodkatina näeb ekraanil Bruce Willist. Salakavala Lindsey'na teeb oma etteaste ka Lucy Liu, kes samuti Eesti kinopublikule tutvustamist ei vaja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:40
Otsi:

Ava täpsem otsing