PM: Tulumaksutagastus laseb laenajatel ennast oodata

16. juuni 2006, 07:53

Kuigi tulumaksu tagastamise tähtaeg on juuli algul, pole paljud mullu laenu abil uue kodu soetanud veel intressikulult raha tagasi saanud.

Pärast deklaratsiooni esitamist ilmus e-maksuametisse teade lubadusega võtta ühendust hiljemalt kümme päeva enne enammakstud tulumaksu tagastamise tähtaega, milleks on tavaliselt 1. juuli. Kuna sel aastal langeb see laupäevale, lükkub tähtaeg 3. juulile, kirjutab Postimees.

Postimehe poole pöördunud lugejad, kes täitsid õigel ajal tuludeklaratsiooni, muretsesid, et ehkki kümme päeva tähtajani on juba nädala pärast, pole nendega ühendust võetud ega laenu kasutamise kohta uuritud.

Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Liis Plakk palus inimestelt mõistmist, sest andmeid kontrollitakse nii kiiresti kui võimalik. Klienditeenindajad püüavad tema sõnul võtta kõikidega ühendust enne 1. juulit. 'Kõik, kel õigus, saavad selleks ajaks oma raha kindlasti tagasi,' lubas ta.

Et paljud laenuvõtjad on tagasisaadava summaga arvestanud, tekitab pikaleveninud ootamine ja teadmatus segadust. Samas õnnestus ühel oma nime avaldamast keeldunud tallinlasel saada raha tagasi kohe, kui läks ise maksuametisse kohale.

'See on tõsi, et kui inimene on aktiivne olnud ja ise meie poole pöördunud, on ta raha kiiremini kätte saanud,' nentis Plakk.

Plaki sõnul võib siiski juhtuda, et kuna sel aastal deklareeris eluasemelaenu esimest korda suur hulk inimesi, ei tagastata kõigile raha siiski enne 1. juulit.

'Selleks, et kliendid ei avastaks järgmisel aastal, et midagi oli valesti deklareeritud ning valesti tagasi saadud summa tuleb maksta tagasi koos intressiga, kontrollime siiski kõigi esimest korda laenu deklareerijate tuludeklaratsioonid üle,' rõhutas Plakk, lisades, et maksuametil on seaduse järgi õigus deklaratsioone kontrollida kolm aastat tagantjärele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing