ÄP 5 aastat tagasi: Välisomanikud jätavad kasumi Eestisse

ÄP 19. juuni 2006, 00:00

Välisinvestorid reinvesteerivad Eesti soodsa ettevõtluskliima tõttu kasumi firmadesse tagasi, 2001. aasta esimese kvartali jooksul jäeti omanikutulu välja võtmata miljard krooni, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Tänavuse esimese kvartali rekordilistest 3,265 miljardi krooni suurustest otseinvesteeringutest oli umbes miljard krooni välisinvestorite reinvesteeringud kohalikku ettevõtlusesse.

Investeerimispanga Suprema analüüsiosakonna juhataja Veikko Maripuu ütles, et praegu hakkavad aastatetagused investeeringute Eestisse meelitamise mõjud avalduma. "Eesti firmad on teeninud head tulu," sõnas Maripuu, kelle sõnul võivad reinvesteeringud maksuseaduste muutmisel aga kiirelt kaduda.

Hetkeseis: Selle aasta esimese kvartali andmed on veel saabumata, aga eelmise aasta viimases kvartalis reinvesteeriti tulu oli kokku 2,3 miljardit krooni. Maripuu hoiatus on aga taas päevakajaline, sest Eesti kaalub oma tulumaksusüsteemi muutmist ELi survel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing