Ukrainlased - preemiaraha maailmameistrid

Koit Brinkmann 19. juuni 2006, 00:00

Enne esimest mängu Hispaaniaga ütles Ukraina jalgpalliliidu president Grigori Surkis välja uskumatuna tunduvad summad, millega Ukraina mängijad võivad arvestada. Maailmameistritiitli eest ootab iga jalgpallurit enam kui 12,5 miljoni krooni suurune preemia.

Ukraina tööstusmagnaatidele, kes on lubanud võite rahastada, läheb Surkise selgitusel koondise kaheksandikfinaali jõudmine maksma 2,5 miljonit dollarit (31 miljonit krooni), veerandfinaalikoht järgmised 4,5 miljonit dollarit. Täpselt sama palju maksab poolfinaalikoht. Finaali jõudmine toob mängijatele 8,5 miljonit dollarit (105 miljonit krooni), nagu ka maailmameistritiitli võitmine.

Preemiate suuruse hõbemedalid võib riputada hispaanlaste kaela. Iga meest ootab maailmameistriks tuleku korral ligi 9 miljonit krooni.

Üle 6,7 miljoni krooni suuruse preemiaga võivad tiitlivõidu korral rehkendada inglased.

Palju ei jää neist maha ka eelmise MMi poolfinalisti Lõuna-Korea jalgpallurid, kellele on lubatud 6,4 miljonit krooni.

Saksamaa jalgpalliliit nii heldelt raha välja ei käi. Igale mängijale on maailmameistriks tuleku korral lubatud maksta ligi 4,7 miljonit krooni, mida on aga ikkagi üle kolme korra rohkem kui nelja aasta eest toimunud MMi ajal. Toona oli preemiasumma "kõigest" poolteist miljonit krooni.

Ka rikastel naftariikidel pole kahju maksta oma jalgpalluritele eduka esinemise eest, küll ei seata sihiks finaali. Saudi Araabia jalgpalliliidu juht prints Sultan bin Fahid on lubanud igale mängijale teise ringi jõudmise korral ligi 2 miljonit krooni, samuti toob iga võit alagrupis lisaks 335 000 krooni.

Tuneesia vutimeeste vaeva tasub ära ka iga viigiga lõppenud mäng, sest rahvuslik jalgpalliliit maksab iga alagrupis saadud punkti eest ligi 150 000 krooni mängija kohta. Jõudmine 16 parema sekka toob igale mehele lisaks 1,2 miljonit krooni. Summat, mille tuneeslased teeniksid veerandfinaali või veelgi kaugemale jõudmise korral, pole teada antud.

Poolakaid kahjuks ei aidanud tiitlivõidu puhuks lubatud 72 miljoni kroonine preemia. Kaks kaotust kahest alagrupimängust ning mehed võivad kohvrid ära pakkida, et pärast mängu Costa Ricaga sõita koju edasist MMi käiku televiisorist nautima.

Ka Trinidad ja Tobago meeskond kipub ilma jääma 31 miljonist kroonist, mida lubati maksta 16 tugevama hulka jõudmise korral.

Preemiaraha skandaaliga tuntust kogunud Togo meeskond põhjendas esimest kaotust Lõuna-Koreale keskendumisprobleemidega. MMi debütandil tuleb šveitslastega kohtumise järel arvatavasti uue vabandusega lagedale tulla.

Kui ukrainlased on "Hispaania saunast" üle saanud, siis peaks neil tänase mängu järel miljonärideks saamise võimalus säilima.

Hispaanlased on esimese mänguga tõestanud, et oskavad ja tahavad palju väravaid lüüa. Tänase võidu järel on meeskond kaheksandikfinaalis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing