Välisturud ikka languses

Peeter Teder 19. juuni 2006, 00:00

Aktsiad välisturgudel langesid mitmendat nädalat järjest - Euroopas kolmandat ja USAs teist järjestikust nädalat. Euroopas olid suurimateks kukkujateks Rootsi telekomifirma TeliaSonera ja Airbusi emafirma European Aeronautic, Defence & Space Co (EADS).

EADS kukkus nädalaga 25 protsenti ja maksis 19,90 eurot. Firma teatas, et mitme tellimuse täitmine hilineb, mis omakorda vähendab firma kasumit 2 mld euro (31 mld krooni) võrra. EADS teatas, et Airbus andis infot tellimuste hilinemisest neile juba aprillis. Mõned firma ametnikud jõudsid vahepeal ka oma aktsiaid müüa. Ametivõimud uurivad nüüd, kas tegemist on siseinfo kasutamisega.

TeliaSonera langes nädalaga 12 protsenti, makstes 39,70 Rootsi krooni. Ettevõtte teatas investeeringute suurendamisest Hispaanias, kuid turuosalistele see ei meeldinud. "Hispaania ei ole kasvav turg, mis investoritele meeldiks," ütles Bloombergile eQ panga analüütik Jari Honko.

Euroopa aktsiate hinnaliikumisi laiemalt kajastav indeks Dow Jones Stoxx 600 libises 1,1 protsenti ja oli 307,56 punkti.

USAs olid olulisemateks langejateks investeerimispankade JPMorgan Chase'i ja Bear Stearnsi ning American Expressist mullu eraldunud Ameriprise Fiananciali aktsiad. Suurima kukkumise tegi nädalaga läbi Ameriprise Financiali aktsia, mis odavnes 5,8 protsenti ja maksis 42 dollarit.

S&P indeks langes 0,1 protsenti, olles 1251,54 punkti. Dow Jonesi indeks kerkis nädala kokkuvõttes 1,1 protsenti ja Nasdaq libises 0,2 protsenti ja oli 2129,95 punkti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing