Rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise komisjon alustas tööd

19. juuni 2006, 12:06

Rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise komisjoni juurde loodi nõukoda, teatas rahandusministeerium.

Läinud reedel rahandusministeeriumis toimunud rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise alase valitsuskomisjoni esimesel koosolekul otsustati luua komisjoni juurde nõukoda, mille eesmärgiks on tõsta ettevõtjate teadlikkust ja anda neile kaasarääkimisvõimalus neid puudutavate rahapesu ja terrorismiga seotud õigusaktide väljatöötamisel.

Nõukoja liikmeteks on finantsasutuste ning teiste isikute esindajad, kellele kohaldub rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seadus. Esimesel koosolekul kinnitati ka komisjoni töökord.

Valitsuse korraldusega moodustatud komisjoni liikmeteks on esindajad finantsinspektsioonist, maksu- ja tolliametist, Eesti pangast, riigiprokuratuurist, välis-, justiits-, rahandus- ja siseministeeriumist, samuti politsei- ja kaitsepolitseiametist ning keskkriminaalpolitseist. Komisjoni esimees on rahandusminister Aivar Sõerd.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing