Rootsi vaidleb naftast võõrutamise kava üle

19. juuni 2006, 13:23

Rootsis läinud sügisel moodustatud komisjon, mis pidi selleks nädalaks esitama ettepanekud riigi naftasõltuvuse vähendamiseks, tülitseb ja ettepanekud viibivad.

Komisjonis ettevõtjaid esindav Volvo juht Leif Johansson pole nõus eesmärgiga vähendada Rootsi energiatarbimist aastaks 2020 40% võrra. Johansson leiab, et energiatarbimise nii järsk vähendamine kahjustab Rootsi tööstuse huvisid ning mõjub negatiivselt tööhõivele.

Samuti pole komisjonis üksmeelt selle üle, millise kütusega nafta asendada. Rootsi talupidajate esindajad tahavad iga hinna eest eelistust etanoolile, mistõttu nad on vastu igasugustele ettepanekutele suurendada Rootsi energiavarustuses gaasi osakaalu.

Läinud sügisel pälvis Rootsi peaminister Göran Persson muuhulgas välismeedias ulatuslikku tähelepanu lubadusega Rootsi aastaks 2020 naftast võõrutada. Kuidas seda teha, selle üle vaidlused jätkuvad. Energiakomisjoni raport ettepanekutega lükkub ilmselt suve lõppu, kirjutab väljaanne Veckans Affärer.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing