Ansip vastu laevatoetustele

Ralf-Martin Soe 20. juuni 2006, 00:00

"Ma ei toeta ühe majandussektori jaoks maksuerisuste tegemist, ettevõtlus peab arenema oma loomulikku teed pidi vastavalt konkurentsivõimele ja majandusarengutele," teatas valitsusjuht Andrus Ansip e-vastuses.

Möödunud nädalal tegi majandusminister Edgar Savisaar valitsuskabinetile ettepaneku kohaldada Eesti laevadele maksusoodustust.

"Valitsus on arutanud laevandusettevõtete toetamise võimalusi, kuid ei ole jõudnud ühisele seisukohale laevandusettevõtjate toetamise vormis," kirjutas Ansip.

Kokkuleppele mittejõudmisest teatasid eilses Äripäevas ka rahandusminister Aivar Sõerd ja keskkonnaminister Villu Reiljan.

Kui tööhõive veetranspordis veel kasvaks ehk toetusprogramm saavutaks oma väidetava eesmärgi, siis plaani kohaselt peaks riik nelja aasta pärast maksma kogunisti 356 mln krooni. See on rohkem kui tööturuameti praegune eelarve koos kõigi töötute abiraha ja aktiivsete tööturumeetmetega, kommenteeris Ansip, miks Savisaare plaan võib riigile liiga kulukaks minna.

"Leian, et kui juba mitmed teised rikkad mereriigid ei ole saanud hoiduda laevastiku registreerimisest mugavuslipuriikides, siis ei pruugi olla ka Eestil suurt edu selle trendi murdmiseks," lükkas Ansip ümber majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi laevastiku doteerimise argumendi, et kaubalaevastik on viimastel aastatel vähenenud.

Eelmisel nädalal teatas Savisaar, et kavatseb igal juhul laevanduse riikliku toetusprogrammi uuesti valitsusse viia.

"Nagu ütleb vanasõna: veetilk uuristab kivisse augu," kommenteeris Savisaar eelmisel nädalal Äripäevale.

Koalitsioonilepingu järgi on 2007. aastaks kavas toetada merelaevandust 30 miljoni krooniga, mida saab kasutada näiteks laevandusettevõtete keskkonnaohutuse parandamiseks, kirjutas Ansip, mõeldes selle all võimalust rakendada koalitsioonilepet teisiti, kui näeb ette Savisaare sotsiaalmaksu vähendamise plaan.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing