ÄP 5 aastat tagasi: Loomisel Eesti suurim aktsiaselts

ÄP 20. juuni 2006, 00:00

Rahandusministeerium saadab täna Toompeale Stenbocki majja kogu dokumentide paketi, mille põhjal otsustab valitsus ilmselt juba nädala pärast Eesti suurima aktsiakapitaliga ettevõtteks kujuneva Riigi Kinnisvara ASi asutamise, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Suurem osa praegu riigiasutuste omanduses ja halduses olevast kinnisvarast antakse üle Riigi Kinnisvarale, kes muutub sadade büroo- ja muude hoonete omanikuks ning hakkab sealseid pindu rentima, valdavalt riigiasutustele. Kui vaja, siis ka neid hooneid renoveerima või hoopis uusi ehitama.

Esialgse kava järgi võivad erandi moodustada üksnes spetsiifilised kultuuri- ja haridushooned - teatrid, muuseumid, koolid jms. Samuti mõned kaitseotstarbelised rajatised või ka riigi sümboolikaga seotud hooned - presidendiloss, Toompea loss, valitsushoone.

Hetkeseis: päris kõik Riigi Kinnisvara ASile pandud lootused pole täitunud - ministeeriumid ei taha loobuda oma kinnisvarast.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing