Börsikommentaar: USAs ikka vanad mured

20. juuni 2006, 09:36

USA aktsiaturul ei suudeta juba mõnda aega languse põhjendustega üllatada.

USA ettevõtete aktsiad langesid, kuna kardeti majanduskasvu aeglustumist.

Suured kukkujad olid Exxon Mobil ja Alcoa, kuna nafta ja metallide hinnad langesid. Exxon Mobili aktsia hind langes 2,4 protsenti, 57,39 dollarini. Alcoa aktsia hind langes 3,3 protsenti, 29,10 dollarini.

Ehituskompaniide aktsiad langesid, kuna ehitajate tulevikuusu indeks kukkus 11 aasta madalamale tasemele. Lennari aktsia hind langes 2,3 protsenti, 43,88 dollarini. Toll Brothersi aktsia hind langes 2,3 protsenti, 26,54 dollarini.

Föderaalreservi Atlanta harukontori president Jack Guynn rääkis Georgia pankurite ees esinedes, et inflatsiooninumbrid hakkavad tülikateks muutuma.

'Inimesed räägivad – ohoo, meil on inflatsioon ja aeglustuv majandus, see kõlab stagflatsiooni järele,' ütles Huntington Capitali investeerimisjuht Randy Bateman Bloombergile. 'Ma ei tea, mis peaks see katalüsaator olema, mis näitaks turgu paremas valguses.'

S P 500 indeks langes 0,9 protsenti, 1240,14 punktini. Aasta algusest on indeks 0,7 protsenti miinuses. Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,7 protsenti, 10 942,11 punktini. Nasdaq langes 0,9 protsenti, 2110,42 punktini.

National Association of Home Buliders/Wells Fargo ehitususalduse indeks kukkus 42-ni. Veel mais oli indeksi näit 46. Näit alla 50 tähendab seda, et pessimistide arv ületab optimistide oma.

Autorile kuuluvad ehituskompaniide Lennar, KB Home, D R Horton ja Pulte Homes aktsiate müügioptsioonid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing