Maksupettuses kahtlustatav Tiina Metsalu taotleb prokuröriga kokkulepet

Gert D. Hankewitz 20. juuni 2006, 13:36

Täna toimunud kohtuistungil maksupettuses süüdistatava raamatupidaja Tiina Metsalu üle palus naine koos prokuröriga vaheaega, et leida ühine kokkulepe.

Metsalu süüdistatakse selles, et jättis osaühingu Sanaale ainuomaniku ja juhatuse liikmena maksmata pisut alla kahe miljoni krooni käibe- ja tulumaksu.
Kohtuasja ajava ringkonnaprokorüri Andrei Voronini sõnul paluti täna kohtult vaheaega, et mõlemad osapooled saaksid alustada läbirääkimisi kohtuvälise kokkueleppe sõlmimiseks. 'Üldjoontes on kokkulepe olemas, aga kuni me pole kompromissini jõudnud ei saa ma öelda, mida see sisaldab,' selgitas prokurör.

Viimastel andmete ltöötab Metsalu vaatamata maksupettuses kahtlustatav olemisele riiklikult tunnustatud kohtueksperdina. Justiitsministeeriumi andmetel on Metsalu riiklikult tunnustatud eksperdiks kuni 2007. aasta lõpuni. Metsalu on ekspertide nimekirjas praegu ainus ekspert, kes raamatupidamise ja finantsekspertiise teeb. Muu hulgas määravad kohtunikud Metsalu maksuekspertiise läbi viima.

Näiteks määras Harju maakohtu kohtunik Ardi ?uvalov Metsalu maksueksperdiks kriminaalasjas, kus maksupettuses, rahapesus ja altkäemaksus süü­­distatakse Kakumäe Võrku­de juhti Andres Da­võdovit, endist kaitsepolitseinikku Priit Ti­ker­­ped ja endist abilinnapead Vla­dimir Panovi.

2003. aasta oktoobris otsis kaitsepolitsei läbi Metsalu töö- ja elukoha ning tunnistas ta kahtlustatavaks.

Metsalu pidas lä­bi OÜ Sanaale raa­matut ka raha kantimisega vahele jäänud juustuhulgimüüjale Estover- Kau­banduse AS. Juus­tuhulgimüüja pet­tis aastatel 1997–2001 riiki nii käibe- kui ka tulumaksuga, juurdemääratud maksusumma koos intressidega küündis ligi 4 miljoni kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing