Morgan Stanley soovitab Euroopa aktsiaid osta

20. juuni 2006, 10:04

Kuus kuud tagasi Euroopa aktsiaturu suhtes üks pessimistlikumalt häälestatud maaklerfirmasid Morgan Stanley soovitab nüüd hoopis regiooni aktsiaid osta.

„Me arvame, et aktsiaturg käis möödunud nädalal ära oma aasta madalaimal tasemel,” kirjutas analüütik Teun Draaisma investeerimisraportis. Maaklerfirma hinnangul peaks Euroopa aktsiaturg pakkuma koos dividendiga järgneva kaheteist kuu jooksul vähemalt kümne protsendilist tootlust, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.
Morgan Stanley aktsiate soovituste nimekirjas on pooljuhtide tootja STMicroelectronics NV ja kindlustusselts Allianz.

MSCI Euroopa indeks langes 13. juunil viimase kuue kuu madalaima tasemeni, kuna investorid on hirmul, et kiirenev inflatsioon sunnib keskpanku baasintressimäärasid kiiremini tõstma. Maaklerfirma aga usub, et inflatsioonihirm on hetkel oma kõrgtaseme juures.
Inflatsioonihirmu leevendas möödunud nädalal ka USA keskpanga juht Ben Bernanke, peaks lähiaastate jooksul püsima inflatsioon raamides.

Hetkel ületab 61 protsendi Euroopa firma dividenditootlus inflatsiooniga korrigeeritud võlakirjade tootlust. Veel märtsis oli selliseid firmasid 50%.

MSCI indeksisse kuuluvate firmade P/E (hinna/kasumi) suhe on käesoleva aasta kasumiprognoose arvestades keskmiselt kaksteist, samas kui alates 1990. aastast on keskmine näitaja olnud Morgan Stanley andmeil viisteist.

Möödunud nädalal prognoosis Euroopa aktsiaturu tõusu ka Citigroup. „Üks põhjus, miks me optimistlikud oleme on Euroopa firmade erakordselt tugevad fundamentaalnäitajad. Investorid on võtnud endale hetkel äärmiselt pessimistiliku nägemuse,” kirjutas pank oma analüüsis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing