PM: Rannalähedaste Pärnu korterite üürihinnad neljakordistuvad suvel

21. juuni 2006, 07:58

Kui talvel saab Pärnus kahetoalise korteri üürile võtta 3000–4000 krooni eest kuus, siis suvel kerkivad hinnad kuni neljakordseks.

Kalleimad on korterid kesklinnas ja rannapiirkonnas, kirjutab Postimees.

Kinnisvaraportaalis KV pakutakse möbleeritud kahetoalist merevaatega korterit Ringi tänava uusehitises üüriga 15 000 krooni kuus. Samast portaalist leiab neljatoalise korteri pakkumise Esplanaadi tänavas, mille eest tahetakse saada 28 000 krooni kuus pluss kommunaalmaksud.

Arco Vara kinnisvarabüroo Pärnu osakonna juhataja Indrek Klaasseni sõnul ei ole sellised hinnad suvise Pärnu kohta sugugi kõrged ja nõudlus korterite järele ületab pakkumise.

'Kesklinnas ja rannas pole mingi probleem leida korralikku kahetoalisesse korterisse 15 000 krooni eest üürilisi,' kinnitas Klaassen. 'Suuremaid ja kallimaid kortereid otsitakse vähem, kuid nõudlust leidub neilegi.'

Kuna kesklinnas pole nii palju pindu üürile pakkuda, kui soovitakse, on viimastel aastatel nõutud ka kesklinnast pisut eemale jääv Mai elurajoon. Sealsed hinnad jäävad rannapiirkonnale alla, kahetoalise korteri maksumus on keskmiselt 6000–8000 krooni kuus.

Klaassen kukutas müüdi, nagu oleks suurem osa suvistest üürnikest välismaalased. Enim rendivad elamispindu hoopis tallinlased. Tema jutu järgi otsitakse enim möbleeritud ja köögitehnikaga elamispindu.

Kõige rohkem võetakse kortereid üürile juulis ja augustis, juunis vähem.

Peale kinnisvarabüroode pakuvad omanikud elamispindu ka otse ning erinevalt büroodest, kes üürivad korterit kuu või äärmisel juhul nädala kaupa, rendivad paljud omanikud korterit ka päevakaupa. Ööpäeva hind jääb keskmiselt 500–1000 krooni vahele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing