Andreas teenib fotograafiaga taskuraha

Katharina Toomemets 22. juuni 2006, 00:00

Haapsalu gümnaasiumi 9. klassi lõpetanud Andreas saab vanematelt taskurahaks kindla summa kuus, 100 krooni. Sellele lisandub ka igapäevane taskuraha 25 krooni päevas.

Kuigi noormees eelistab sularaha, kannavad vanemad 100 krooni taskuraha talle pangaarvele. Igapäevased 25 krooni saab ta aga sularahas. Andreas eelistab sularaha pangakaardile, sest nii on tal parem ülevaade oma rahalisest seisust. Samuti arvab ta, et sularahas on palju mugavam maksta, kui tegu pole just väga suurte summadega.

Andreas on viimase poole aasta jooksul teeninud kooli kõrvalt taskuraha, sest raha polevat kunagi liiga palju. Tema sissetulekuallikaks on fotograafia, mis on poisi suurim hobi. Ta pildistab erinevaid üritusi, kuhu teda kutsutaksegi kui noort fotograafi.

Teenitud raha paneb Andreas tavaliselt fotograafiatarvete jaoks kõrvale, sest tema suuremad kulutused ongi fotograafiaga seotud. Kord-kaks aastas ostab ta oma fotokaamerale mõne uue tarviku. Andreas on käinud ka kolmel suvel töömalevas.

Vanematelt küsib ta raha söögi-joogi, riiete ja transpordikulutuste tarvis. Isiklike ostude eest tasub oma rahast.

Andreas peab end säästlikuks tarbijaks. "Kogu raha pole vaja korraga ära raisata," ütleb ta. Hinnad on talle olulised, sest mida soodsam, seda parem ja seda enam jääbki raha järele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:05

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing