Omanik tegi Rakvere LK aktsionäridele ostupakkumise

Lauri Matsulevitsh 22. juuni 2006, 00:00

Eile sulgus Rakvere Lihakombinaadi aktsia Tallinna börsil 43,81 kroonil (2,8 eurol).

HK Ruokatalole kuulub 95,74 protsenti Rakvere Lihakombinaadist.

Rakvere Lihakombinaadil on umbes 320 väikeaktsionäri, kellel on kokku umbes 1,6 miljonit aktsiat. Ruokatalo on valmis nende eest maksma 72,6 miljonit krooni.

Arvo Nõges, kes omab ligi 970 000 Rakvere aktsiat, leidis, et tegemist on normaalse pakkumisega, arvestades, et Ruokatalo pole ka varem suurt preemiat aktsionäridele pakkunud. Tema sõnul võib Rakvere hinnasiht isegi 3,5 eurot olla, kuid arvestades firma väikest kaubeldavust on see hea lõpp loole. "Ruokatalole võib kaasa tunda, et nad seda pakkumist paar aastat tagasi ei teinud, sest siis oleks nad firma odavamalt kätte saanud," sõnas Nõges.

Teise väikeaktsionäri Sander Karu jaoks pakkumine suure üllatusena ei tulnud. Samas leiab investor, et Ruokatalo võiks Rakvere kasvupotentsiaali ja efektiivsust arvestades vähemalt 20% turuhinnast kõrgemat hinda maksta. "See, mis praegu pakutakse, on kindlasti vähe. Nüüd jääb protestist üle ainult rohkem Maks & Mooritsa tooteid süüa," muigas ta.

Äriseadustiku järgi võib vähemalt 9/10 aktsiate omanik võtta ülejäänud aktsionäridelt nende aktsiad üle õiglase hüvitise vastu. Hüvitise suuruse määrab põhiaktsionär.

Seadus näeb ette, et ülevõtmisotsust ei saa kehtetuks tunnistada põhjusel, et vähemusaktsionäridele makstav hüvitis määrati liiga madal. Sellisel juhul võib kohus vähemusaktsionäri nõudel määrata õiglase hüvitise.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing