USA aktsiad alustasid tõusuga

Romet Kreek 22. juuni 2006, 00:00

USA aktsiaturul alustati eile kauplemist optimistlikult. Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis kella 17.20ks 0,8 protsenti, 11 061 punktini. Laiem S&P 5200 indeks tõusis 0,7 protsenti, 1249 punktini. Nasdaq kerkis 1,05 protsenti, 2129 punktini.

Positiivse meelestatuse põhjustasid analüütikute ootusi ületavate ettevõtete kvartalitulemuste avaldamised.

Morgan Stanley aktsia hind tõusis 4,5 protsenti, 59,58 dollarini. Maailma suuruselt kolmas väärtpaberivahendaja teatas, et 31. mail lõppenud teise kvartali kasum jätkuvatest tegevustest ulatus 1,85 dollarini aktsia kohta. Analüütikud ootasid ettevõttelt 1,45 dollari suurust kasumit aktsia kohta. Morgan Stanley majandusaasta ei lange kalendriaastaga kokku. Morgan Stanley ühines maaklerfirmade klubiga, kes raporteerisid läinud nädalal rekordkasumitest. Nendeks olid Goldman Sachs, Lehman Brothers ja Bear Stearns.

Maailma suuruselt teise kullerfirma FedExi aktsia hind tõusis 3,9 protsenti, 112,59 dollarini. Sellel ettevõttel lõppes majandusaasta neljas kvartal 31. mail. Ettevõtte kasumiks tuli 1,82 dollarit aktsia kohta. Analüütikud ootasid kasumiks 1,77 dollarit aktsia kohta.

Investorid pidasid hiljutist börsilangust USAs ülereageerituks.

"Inflatsioon on tagasihoidlikult tõusnud, kuid meil on olnud börsil suur ülereaktsioon," ütles Fifth Third Asset Managementi kasvustrateegiate tegevdirektor Steven Folker Blombergile. "Me ei usu, et inflatsioon on probleem."

Aeg annab arutust, kuhupoole turgude liikumine kaldub.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing