Ülenurme vallavanem on kohtu all

22. juuni 2006, 13:22

Ülenurme vallavanem on kohtu all

Tartu maakohtus algas täna kohtulik uurimine ametiseisundi kuritarvitamises süüdistatava Ülenurme vallavanema Aivar Aleksejevi kriminaalasjas.

Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss avaldas istungil süüdistuse, milles Aleksejev ennast süüdi ei tunnistanud. Süüdistatava kaitsja vandeadvokaat Sirje Must leidis, et Aleksejevile esitatud süüdistus on põhjendamatu.

Süüdistusakti järgi muutis Aleksejev 2001. aastal ainuisikuliselt Ülenurme vallavolikogu seisukohta määrata Ülenurme alevikus Villa 2 asuva maa-ala tiheasustusega alaks ja määras maa-ala ühe osa hajaasustusealaks. Ebaseaduslikult vastu võetud otsuse tõttu jäi väliseestlasel Eino Keerdil kui õigustatud subjektil tagastamisele kuuluv maa-ala ligikaudu 9,8 ha väiksemaks. Sellega tekitati Keerdile vähemalt 2,6 miljoni krooni suurune kahju.

Süüdistuse järgi ületas Aleksejev kõrge ametnikuna vallavanemale antud volitusi ning põhjustas Ülenurme vallavalitsusele ja Eesti Vabariigi avalikele huvidele suure mittevaralise kahju.

Kohus kuulas täna üle kannatanu ning kohtuistung jätkub 5. oktoobril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing