Raha voolab jätkuvalt välja

Romet Kreek 26. juuni 2006, 00:00

Ka läinud nädalal jätkus raha väljavõtt arenevatelt turgudelt. See oli järjestikku viies nädal, mil investorid võtsid arenevate turgude fondidest välja rohkem raha, kui sinna paigutasid.

21. juunil lõppenud nädalaga tõmbasid investorid arenevate turgude fondidest välja kaks miljardit dollarit ehk 24,5 miljardit krooni, vahendab Bloomberg Emerging Portfolio Fund Researchi nädalast statistikat. Languse algusest saati on investorid tõmmanud arenevate turgude fondidest välja 1,4 miljardit dollarit.

Kui lisada fondidest väljavõetud rahale ka aktsiaturgude kukkumises kaotsiläinud raha, on arenevate turgude fondid kaotanud 10. mail lõppenud nädala tipptasemega (304,8 miljardit dollarit) võrreldes veerandi varadest.

"Aktsiad on väga odavad, kuid see ei loe, kuna investorid jätkavad müümist," ütles Koreas asuva PCA Investment Trust Managementi fondijuht Yoo Jung Sang Bloombergile. "Kõik arenevad turud liiguvad ühes suunas ja on mõjutatud käimasolevast intressitõstmise tsüklist."

Lõuna-Korea aktsiaturg on kukkunud 11. mai kõigi aegade kõrgeimalt tasemelt 16 protsenti. India Sensex-indeks on kukkunud oma rekordtasemelt, mis püstitati 10. mail, 17 protsenti. Suurima Ida-Euroopa aktsiaturu Venemaa indeks on kukkunud 6. mai rekordtasemelt 23 protsenti. Brasiilia aktsiaturg on kukkunud 9. mai kõigi aegade kõrgeimalt tasemelt 18 protsenti, Mehhiko börs samal kuupäeval tehtud rekordtasemelt 17 protsenti.

Kardetakse, et arenevate maade kõrgemad intressid mõjutavad negatiivselt arenevaid turge ning arenenud turgude tarbijaid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing