EPL: BRSil kukub valitsuse seatud tähtaeg

26. juuni 2006, 08:45

Sel nädalal kukub valitsuse antud tähtaeg, mille jooksul BRS teatama, kuidas kavatsetakse likvideerida erastamislepingu investeerimisplaani puudused.

Majandusministri nõuniku Heido Vitsuri sõnul on tähtaeg homme (teisipäeva) hommikuks kukkunud, kirjutab Eesti Päevaleht. “BRSil on veel mitu päeva aega vastata,” ütles Vitsur möödunud nädalal. “Ega Burkhardt (BRSi nõukogu esimees Edward Burkhardt – toim) ei pea võidupüha pidama.”

Valitsus otsustas kaks kuud tagasi raudtee erastamislepingu lõpetada ning saata BRSile lepingu ülesütlemise hoiatuse. Riigi hinnangul on BRSil infrastruktuuri investeerimiskohustus 300 miljoni krooniga täitmata.

“Neil on võimalus esitada tõendeid, et rikkumised on kõrvaldatud või ajakava nende kõrvaldamiseks, loodame neilt saada konstruktiivse vastuse,” ütles majandusministeeriumi õigusosakonna juhataja Eva Vanamb.

Edasi toimitakse Vanambi sõnul järgmiselt: pärast vastuse saamist, kui BRS jätkuvalt ei tunnista rikkumist, saadetakse BRSile lepingu ülesütlemise teade, mida on võimalik 60 päeva jooksul vaidlustada.

Kui BRS selle vaidlustab, hakkab asja arutama Stockholmi arbitraažikohus. Kui ei vaidlusta, siis on riigil õigus nõuda omandi üleandmist.

Käimasolev BRSi aktsiate müük ei mõjuta Vanambi sõnul erastamislepingu lõpetamise protsessi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing