Vene riik teenib Rosnefti müügist üle 100 miljardi krooni

26. juuni 2006, 10:02

Vene suurima naftafirma Rosnefti aktsiate müügist plaanib Vene riik teenida kuni 8,5 miljardit dollarit (104 miljardit krooni), kirjutab Bloomberg.

Aktsiate ning hoiutähtede müük algas täna, pakkumisi saab teha vahemikus 5,85-7,85 dollarit aktsia kohta. Sellega hinnatakse Rosnefti väärtust 60-80 miljardile dollarile (738-984 miljardile kroonile).

Firma ise teenib aktsiate avalikust müügist kuni 3,1 miljardit dollarit (38 miljardit krooni). Kokku on pakkumise maht 11,6 miljardit dollarit (142 miljardit krooni), millest 30% on reserveeritud Venemaa investoritele.

Rosnefti juht Sergei Bogdantšikov ütles, et tehingu vastu on suur huvi ning juba mitu suurt tegijat on pakkumise kohta järele pärinud. IPO kulgeb plaani järgi isegi turu kukkumise korral, sõnas Bogdantšikov.

'Ärilisest seisukohast ei ole mõtet nii suurt IPOt korraldada, kui turg on nii heitlik,' sõnas Nikitsky Russia fondijuht Eric Kraus. 'Tegemist on poliitilise otsusega ning see surutakse läbi, sadagu või pussnuge,' sõnas Kraus ja märkis, et tema Rosnefti aktsiaid taga ei aja.

Aktsiatega kauplemine algab 14. juulil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing