Pant kutsus Tallink Grupi peadirektoriks Ühispanga tippjuhi (täiendatud)

27. juuni 2006, 12:09

Tallinki juht Enn Pant kutsus firma peadirektori ametikohale tööle praeguse SEB Ühispanga jaepanganduse juhi Lembit Kitteri, kes alustab uues kohas 1. augustil.

'Olen Ühispangas liiga kaua töötanud - neliteist ja pool aastat ja aeg-ajalt on vaja elu muuta,' rääkis Kitter telefonis pangandussektorist lahkumise põhjustest. Tema sõnul kaalus ta Tallinki juhi Enn Pandi pakkumist pikalt enne, kui otsuse laevafirma kasuks langetas. 'Firma kasvab hästi kiiresti ja teisi selliseid firmasid on Eestis vähe, võib-olla ei olegi,' lisas Kitter.

Küsimusele, mida peatne pangandusveteran Tallinkis muuta kavatseb, vastas Kitter muheldes, et kuna esimene tööpäev on alles kuu pärast, ei oska ta praegu sellele küsimusele head vastust anda. Aga palk muutub ka suuremaks, kui nii otse küsida tohib? 'Tingimused jäävad jämedas joones samas.'

Lembit Kitter on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusteaduskonna ja on töötanud Eesti pangandussektoris alates 1992. aastast ning omab ka 428 030 krooni eest 7953 Tallink Grupi aktsiat.

Endine Põhja-Eesti Panga juht Lembit Kitter sai 2004. aastal tuntuks lausega, et ei mäleta, kuhu said Põhja-Eesti Pangaga liitumise käigus emiteeritud 5 miljonit aktsiat. Töötajate optsioonideks mõeldud aktsiad müüdi 1998. aasta sügisel Rootsi SEB pangale. Enne seda hoiti aktsiaid Ühispanga juhtide kontrolli all olevates firmades.

Rahapesu andmebüroo võttis tookord ka uurida juhtumi, kus Ühispanga juhtidega seotud offshore-firma arvelt võttis Tallinnas sularaha välja isik, kes polnud Eestis käinudki. Ühispanga asepresidendi Lembit Kitter esindas offshore-firma Patent Developments Ltd, mille arvelt võeti 1997. aastal ligi kümnel korral sularaha välja kokku 1,7 miljonit krooni. Seejuures kirjutas maksekorraldusele alla Alastair Cunningham, kes polnud Eestis käinudki.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing