USA börsid: suurühinemised toetasid aktsiaturgu

27. juuni 2006, 11:24

Ehkki investorid on sel nädalal toimuva USA keskpanga koosoleku tõttu meelestatud ettevaatlikult, aitasid eile mitmed suurühinemised aktsiaturgu tõsta.

Kvaliteetaktsiate liikumist jälgiv Dow Jones tööstuskeskmine tõusis 0,51%, 11045,28 punktini. Turu suurtegijaid laiahaardeliselt jälgiv Standard Poor`s 500 indeks kosus 0,49 protsenti, tasemeni 1250,56 punkti.

Kaevanduskompanii Phelps Dodge teatas, et ostab 40 miljardi dollari eest ära oma konkurendid Inco ja Falconbridge. Samuti nõustus terasetootja Arcelor SA juhatus üksmeelselt Mittal Steeli 33 miljardi dollarise ostupakkumisega, kirjutab uudisteagentuur AP.

Johnson Johnson soodustas jällegi maksma ravimigigant Pfizeri tarbekaupade tootmise üksuse eest 16,6 miljardit dollarit.

Ühinemised ja liitumised näitavad, et suurfirmad usuvad majanduskasvu jätkumisse, kuna majandustsükli allakäigu korral poleks täna tehtavad investeeringud kuigi arukad. Lisaks annavad nad lühiajaliselt tõuke kogu sektorile, kuna ühinemiste korral leidub kindlasti spekulante, kes otsivad-ostavad võimalike uusi ülevõtmiskandidaate.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing