ÄP 5 aastat tagasi: Eesti Pank kutsub konservatiivsusele

ÄP 28. juuni 2006, 00:00

Eesti Panga asepresident Märten Ross kutsus ettevõtjaid konservatiivselt suhtuma palkade tõstmisse ja laenukoormuse suurendamisse ning ütles, et mitmed märgid annavad põhjust võrrelda majanduse praegust olukorda 1998. aasta ülekuumenemisega, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Eesti Pank alandas selle aasta SKP kasvu prognoosi 4,5-5,3 protsendini, veel aprillis pakuti 5-6protsendilist kasvu. Märten Ross soovitas ettevõtjail ja ka riigil järgmise aasta eelarvet koostades ja palku planeerides hoida jalad maas - Eesti on Rossi sõnul 1998. aastaga võrreldavas käänukohas, kus on võimalikud kõik variandid. I kvartali palgakasvu pidas ta liiga kiireks, samal ajal on tootlikkus kahanenud. Ka pidas ta eraisikute pangalaenude kasvu liiga suureks, ehkki see on viimasel ajal stabiliseerunud. "Palju oleneb sellest, kas laenuga rahastatakse tarbimist või laenu võetakse investeeringuteks," ütles Ross.

Hetkeseis: Konservatiivsusele manitses Märten Ross ka nädal tagasi Äripäevas, aga see ongi keskpanga töö.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:06
Otsi:

Ava täpsem otsing