Pant kutsus Tallinki peadirektoriks Ühispanga tippjuhi

Gert D. Hankewitz 28. juuni 2006, 00:00

"Olen Ühispangas liiga kaua töötanud - neliteist ja pool aastat - ja aeg-ajalt on vaja elu muuta," rääkis Kitter pangandussektorist lahkumise põhjustest.

Tema sõnul kaalus ta Tallinki juhi pakkumist pikalt, enne kui otsuse laevafirma kasuks langetas. "Firma kasvab hästi kiiresti ja teisi selliseid firmasid on Eestis vähe, võib-olla ei olegi," lisas Kitter.

Küsimusele, mida peatne pangandusveteran Tallinkis muuta kavatseb, vastas Kitter muheldes, et kuna esimene tööpäev on alles kuu aja pärast, ei oska ta praegu sellele küsimusele head vastust anda.

Palgatingimuste kohta märkis Kitter, et "tingimused jäävad jämedates joontes samaks".

Kitter on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusteaduskonna ja töötanud Eesti pangandussektoris alates 1992. aastast. Ta omab ka 428 030 krooni eest 7953 Tallink Grupi aktsiat.

Endine Põhja-Eesti Panga juht Lembit Kitter sai 2004. aastal tuntuks lausega, et ei mäleta, kuhu said Põhja-Eesti Pangaga liitumise käigus emiteeritud 5 miljonit aktsiat. Töötajate optsioonideks mõeldud aktsiad müüdi 1998. aasta sügisel Rootsi SEB pangale. Enne seda hoiti aktsiaid Ühispanga juhtide kontrolli all olevates firmades.

Rahapesu andmebüroo võttis tookord ka uurida juhtumi, kus Ühispanga juhtidega seotud offshore-firma kontolt võttis Tallinnas sularaha välja isik, kes polnud Eestis käinudki. Ühispanga asepresident Lembit Kitter oli seotud offshore-firmaga Patent Developments Ltd, mille kontolt võeti 1997. aastal ligi kümnel korral sularaha välja kokku 1,7 miljonit krooni. Seejuures kirjutas maksekorraldusele alla Alastair Cunningham, kes polnud Eestis käinudki.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing