Pronkssõdurlased nagu Itaalia jalgpallurid

Martin Hanson 28. juuni 2006, 00:00

Ehk olete näinud salasalvestust Itaalia jalgpallikoondise treeningust, kus põõsa varjus harjutatakse peale triblamise ka muid "eduvõtmeid". Mehed jooksevad, kõlab treeneri vile ning kogu meeskond kukub valugrimassides ning jalast kinni hoides morbiidset agooniat etendades murule. Eeldus on punane kaart vastasele ning vähemuskaitse Itaaliale.

Paljuski meenutab selline tsirkus "pronkssõdurlaste" omavahelist kähmlust. Ideoloogiliselt sobimatud jõud on otsustanud lahendada oma probleemi Tõnismäe võistlustandril, ja nii, et saaks reeglipäraselt vastasele "kossi" sõita. Itaallastega on seost just kahepalgeliste mõtete ja tegude pärast. Kumbki pool ei tea ega tahagi teada, miks see kuju on seal ja mida sellega ette võtta. Vastasseis on põhimõttel "kui mina ei saa, siis sina ka ei saa" ja ägeneb kohalike "meistrivõistluste" - valimiste - eel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing