EPL: Venemaa president kutsub Eesti venelasi koju tagasi

28. juuni 2006, 08:35

Ümberasujad on eelkõige oodatud Kaug-Itta, kus nad saavad ka hüvitist, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ajalehe Kommersant andmetel maksab riik näiteks kinni üheotsapileti, annab kolimiskompensatsiooni, nõustab töökoha leidmisel ja – mis kõige tähtsam – aitab muretseda elamispinna, võttes pangalaenu korral endale kaasfinantseerija rolli.

Venemaa president Vladimir Putin kiitis esmaspäeval heaks kava piiritaguste venelaste kodumaale tagasimeelitamiseks. Eeskätt on programm suunatud Baltikumis ja SRÜs elavatele rahvuskaaslastele.

Vabatahtlikult tagasi pöörduda soovijaid aitab Venemaa materiaalselt. Seda kõike küll mitte Moskvas ega Piiteris. Venemaa tahab, et ümberasujad läheksid elama sinna, kus neid on kõige rohkem vaja: muu hulgas Kaug-Itta, kus Vene linnu ujutavad üle hiinlastest sisserändajad.

Kogu projekt käivitub alles järgmise aasta algul, kuid 12 pilootpiirkonda hakkavad tagasipöördujaid vastu võtma juba tänavu septembrist. Kodumaale saabujaid ootavad näiteks Primorski ja Habarovski krai, Amuuri ja Novosibirski oblast ja Kaliningrad.

Moskvat paneb venelasi koju tagasi kutsuma Venemaa rahvaarvu langus. Nõukogude Liidu kokkuvarisemisest saadik on meie idanaabri rahvastik vähenenud kümnendiku võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing