Aivo Pärn: streiki ei tule

29. juuni 2006, 14:56

Kuigi Transpordi Ametiühingu teatel toimub homme Tartus ja Pärnus tunniajane linnaliinibussijuhtide hoiatusstreik, väitis GoBusi juht, et streiki ei toimu.

'GoBusi juhib juhtkond, mitte ametiühing,' ütles kaheksas maakonnas bussiliine teenindava ASi GoBus juhatuse esimees Aivo Pärn. 'Mina olen küll kindel, et homme mingit streiki ei toimu.'

Küsimusele, kas GoBus andis siis ametiühingutele mingite nõudmiste osas järele, vastas Pärn: 'Me ei anna järele ametiühingutele, anname järele oma bussijuhtidele.' Pärn lisas, et läheb täna õhtul ja räägib bussijuhtidega.
Pärna sõnul pole küsimus ka riigi pigistamises (et viimane dotatsioone suurendaks - toim.), vaid situatsiooni muutumises. 'Meil on lepingud, kokku lepitud tariifid, dotatsioonid jne, aga situatsioon on muutunud – praegu pakutakse meie bussijuhtidele muus valdkonnas hoopis rohkem palka ja töötajad lähevad minema, näiteks veoautojuhtideks, 9000 krooni brutopalk ei sobi, veoautojuhid saavad 15000. Aga meie ei saa ilma tellijateta midagi ette võtta.'

Pärn kinnitas veelkord, et homme streiki ei toimu. 'Tegelikult nad (bussijuhid - toim.) juba saavutasid selle, et keegi istuks nendega maha. Eile käisimegi Tartu maakonna- ja linnajuhtidega asja arutamas, kõik toetasid meid,' ütles Pärn ning lisas, et homsel streigil polegi mõtet: 'piisas streigihoiatusest, nende nõudmised on arvesse võetud.'

Pärna sõnul peaks ju meestele selge olema, et homme hommikul kella 10ks niikuinii palka ei tõsteta, aga asjaga tegeletakse. 'Probleem on selge – selle raha eest ei ole võimalik bussijuhti tööle saada, aasta pärast on katastroof,' lisas Pärn.

Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühingu esimees Peep Peterson ütles veel kaks tundi tagasi, et bussijuhid istuvad täna õhtul kell 20:00 maha ja otsustavad, kas tuleb streik, või mitte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing